Kiintolevyn terveyden tarkistaminen

Kaspersky-sovellus valvoo jatkuvasti tietokoneesi sisäisten ja ulkoisten kiintolevyjen terveyttä. Valvonta suoritetaan taustalla. Jos kiintolevysi terveys heikkenee eikä siihen ole enää turvallista tallentaa tietoja, sovellus ilmoittaa sinulle tästä ja kehottaa kopioimaan tiedot muulle tietovälineelle.

Kiintolevyn kunnon valvonta -ikkunassa näytetään seuraavat tiedot kiintolevystä:

Kiintolevy voi olla jossakin seuraavista tiloista:

Kiintolevyn lämpötilan vaihteluväli voi olla jokin seuraavista:

Aseman kuntohistoria -kaaviossa on tietoja aseman terveyden muutoksesta määritetyn ajanjakson aikana. Pisin näytettävä ajanjakso on 1 vuosi.

Kaspersky-sovellus näyttää myös seuraavia tilastoja kiintolevyistä:

<Aseman nimi> S.M.A.R.T. -attribuutit -raportti näyttää tietoja kiintolevyn S.M.A.R.T.-parametriarvoista vakavuuden mukaan lajiteltuina. Parametrisarja voi vaihdella riippuen valmistajasta ja kiintolevyn mallista.

Tietokoneesi kiintolevyjen nykyisen terveyden tarkistaminen:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Mene Suorituskyky-osioon
  3. Huolehdi kiintolevystäsi ja tiedoistasi -kohdassa:
    • Jos haluat nähdä kaavion, napsauta Historia-painiketta.
    • Jos haluat nähdä raportin, napsauta Lisätiedot -painiketta.

Näkyviin tulee ikkuna, jossa voit tarkastella kiintolevysi toimintakuntoa koskevia tietoja.